середу, 1 вересня 2021 р.

"Людяні" вбивці

...те, що гітлерівці використовували газ у концтаборах для знищення в’язнів, є беззаперечним злочином.
Але ніхто чомусь не називає лиходієм знану особу, драматурга і публіциста, лауреата Нобелівської премії з літератури Бернарда Шоу, який відкрито виступав за застосування «гуманного газу», як способу позбавлення від «паразитів» суспільства. Нацисти втілили його ідеї. Шоу не був нацистом. Він сповідував марксизм, який, як бачимо, своїми ідеями мало чим різниться від гітлеризму.

Але практику застосування газу для знищення в’язнів започаткували ідейні однодумці Шоу – марксисти, російські більшовики. «Очільник групи, що займалася розстрілами за рішеннями «трійки» управління НКВС Московської області, лейтенант держбезпеки Ісай Давидович Берг прославився тим, що у 1936 році запатентував «автомобіль-душогубку», у якій смерть закритих там в’язнів наступала внаслідок отруєння вихлопними газами. У кузов фургона, обшитого зсередини оцинкованим залізом, пророблявся отвір, через який за допомогою гумового шлангу надходили вихлопні гази, від отруєння якими за 20-30 хвилин засуджені у фургоні втрачали свідомість, а за 40-50 хвилин помирали. Відбувалося це при перевезенні приречених із однієї в’язниці в іншу. «Завантажили в Таганській чи Бутирській тюрмі живих – в Бутово вивантажили трупи…». На цю справу переобладнували фургони для перевезення хліба. Пересічні мешканці Москви навіть не здогадувалися, що повз них вулицями міста їздять такі машини-убивці. На будках фургонів навіть напис «Хліб» не замальовували.

Сам Берг пояснював, що: «без цього вдосконалення неможливо було виконати таку величезну кількість розстрілів». Оскільки доводилося знищувати дуже багато «ворогів народу» — до п’ятсот осіб за добу.

Гітлерівці лем перейняли успішний досвід.

Немає коментарів:

Дописати коментар