середу, 21 листопада 2012 р.

Януковичі - спадкоємці скіфських династів

Багато хто вважає, що світ змінюється і те чим жили люди в сиву давнину є несприйнятним для нинішніх поколінь Адамового племені.

А сказано в Книзі: "Буде те, що вже було. Здійснюється те, що вже здійснювалось. І немає нічого нового під Сонцем. Трапляється таке, про що кажуть: - Дивись – ось нове! А воно вже було в тих віках що нам передували...".

Виявляється, що нинішня форма урядування в Україні сягає своїм корінням ще Скіфських часів. "Останнім часом в зв'язку з тривалими дискусіями щодо характеру та форми влади правителів скіфів та Скіфії взагалі, все частіше замість терміну царі використовують термін династи.", - зазначено в статті з вікіпедії http://uk.wikipedia.org/wiki/Скіфські_царі

"Скіфи або скити (самоназва сколоти) — в сучасній науковій літературі група племен, які жили у VII — III ст. до н. е. на землях Великого Євразійського Степу, тобто теперішньої України, та Середньої Азії, а згодом, до ІІІ ст.до н. е., в Криму і називали себе «сколотами».

У тій же Вікіпедії, можна віднайти і визначення терміну: Династ (від др.-греч. Δυνάστης (δυναστεία) - Володар) - у древніх, наприклад, у Геродота, цим словом позначалися невеликі володарі в негрецьких землях.

Однак, Аристотель вживає це слово для позначення особливої ​​форми державного правління: розгнузданої олігархії. " Династія "є для нього особлива форма олігархії, яка відноситься до законної олігархії так само, як охлократія до демократії і тиранія до монархії.

Таке розуміння слова не було вперше встановлено Аристотелем, але існувало вже й раніше. Фукідід використовує його, кажучи про фессалійців, а в мові фівян - проти платейців, причому додається, що ця державна форма найближче стоїть до тиранії. Таким чином, "династія" позначає спочатку протизаконну, насильницьку владу небагатьох, однаково відмінну як від тиранії, так і від олігархії. Тому слід, наприклад, і так званих "тридцять" в Афінах називати не "тиранами", але "Династами".

От і виходить, що нинішня "особлива форма олігархії (насильницька влада небагатьох)" - це відлуння історичних процесів, котрі мали місце в історії українських земель.

Немає коментарів:

Дописати коментар